Páginas

sábado, 10 de enero de 2015

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Bask Ülkesi ve Arjantin 'de Anıldı...



9 Ocak 2013 günü Fransa 'nın başkenti Paris 'te 3 Kürt kadın Devrimci PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez 'in katledilmesi Arjantin 'in başkenti Buenos Aires 'te düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi. Ayrıca yapılan yürüyüşte Charlie Hebdo saldırısı da kınandı.

Başta kadın örgütleri ve Juventud Guevarista olmak üzere yapılan yürüyüşe bir çok Sol-Sosyalist kurum da katıldı. Katledilen 3 Kürt kadın Devrimci için yapılan yürüyüşte KCK, YPG / YPJ bayrakları, 3 Kürt kadın Devrimcinin posterleri, Arin Mirkan fotoğrafları taşındı. Ayrıca Paris katliamını kınayan ve sorumluların adalet karşısına çıkarılmasını talep eden pankartlarda taşındı.

3 Kürt kadın Devrimci için Buenos Aires 'te yapılan yürüyüşte, kortej de yer alanlar " Adalet istiyoruz ", " Paris katliamının sorumluları açıklansın ", " Sakine, Fidan ve Leyla ölümsüzdür ", " Yaşasın Kobanê direnişi " gibi sloganlarla Fransız büyük elçiliği önüne kadar yürüdü. Eylem Fransız büyük elçiliği önünde günün anlam ve önemine uygun olarak yapılan konuşmalardan sonra son buldu.









































Plaza de Mayo Anneleri 'de 3 Kürt Kadın Devrimci İçin Adalet İstedi...






9 Ocak 2013 günü Fransa 'nın başkenti Paris 'te 3 Kürt kadın Devrimci PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez 'in katledilmesi Bask ülkesinin başkenti Bilbao 'da da düzenlenen bir eylem ile protesto edildi. Ayrıca Bask ülkesindeki SORTU Partisi 'de 3 Kürt kadın Devrimci için bir video yayınladı.

















Sakine Cansız 'ın Bask Ülkesindeki Günlerinden Kareler...







Bilbao 'da Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez İçin Süslenen Bir Ağaç...








No hay comentarios.:

Publicar un comentario